Omletă dulce cu lichior de portocale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 oua, 40 g unt, 1 lingura esenta de vanilie, 50 g zahar pudra, 50 g zahar tos, 3 linguri lichior (amarui) de portocale, coaja de la o portocala, sare.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 160 grade C.
Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, lichiorul si esenta de vanilie, pana ce amestecul devine spumos. Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare si se pune compozitia 15 minute la rece.
Se taie coaja de portocala lamele subtiri. Se unge o forma cu unt, se toarna in ea amestecul de oua si se pudreaza cu zahar tos. Se baga 10 minute la cuptor si se scoate cand incepe sa se umfle si s-a rumenit.
Se decoreaza cu coaja de portocala si se serveste imediat, asa natur sau cu inghetata de vanilie.
|