http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă pizza (II)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g roşii, 1 căţel de usturoi, 1 legătură busuioc, 200 g salam, 150 g caşcaval de vacă (moale), 8 ouă, 90 g parmezan, piper, sare, 4 linguri ulei, busuioc pentru garnisit.

Mod de preparare: Se spală roşiile şi se taie jumătate cubuleţe şi jumătate felii. Usturoiul, curăţat, se toacă mărunt. 2/3 din salam se taie bucăţele, restul, la fel ca şi caşcavalul de vacă, se taie felii. Busuiocul, spălat şi zvîntat, se taie mărunt.
Se bat ouăle, se încorporează busuiocul şi parmezanul ras, se sărează şi se piperează.
Se încinge uleiul şi se prăjesc puţin bucăţelele de salam şi usturoiul. Se adaugă roşiile, pe urmă ouăle şi se lasă circa 10 minute să se întărească. Se pun peste omletă feliile de salam şi de caşcaval şi se bagă la cuptor (încălzit la 200 grade C). Se coace omleta circa 5-8 minute, se scoate pe un platou, se taie bucăţi şi se presară cu frunzuliţe de busuioc.