http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă simplă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 ouă, 2 linguri lapte sau 1 lingură smîntînă, sare, unt.

Mod de preparare: Se bat ouăle, se pune laptele sau o lingură de smîntînă şi sare. Ouăle se bat în ultimul moment şi atît numai cît să se amestece bine gălbenuşul cu albuşul. Se pune tigaia cu o lingură de unt la foc tare şi, cînd s-a înfierbantat untul, se toarnă ouăle bătute. Cînd începe să se întărească, se introduce pe dedesubt un cuţit cu vîrful lat sau se mişcă iute tigaia, ca să nu se prindă omleta. Cu ajutorul cuţitului, se împătureşte omleta în trei, după ce s-a pus garnitura dorită şi se serveşte.
Se poate servi cu piure de spanac sau foi de spanac întregi, opărite şi înăbuşite în unt, roşii înabuşite în unt, vîrfuri de sparanghel fiert în apă şi tras cu unt, brînză sau şuncă.