Orez cu piept de pui file
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Sos: 1 ardei verde, 2 linguri de ulei, 2 linguri de otet, 4 linguri de zahar, 4 linguri de ketchup, 5 linguri de suc de ananas, 1 lingura de maioneza.
Marinata: 1 lingura ketchup, 1 catel de usturoi, 1 lingura de suc de ananas, o jumatate de lingurita de sare, un galbenus de ou, 1 lingura de maioneza sau o lingura de faina.
Garnitura: orez, castraveciori murati.
Mod de preparare: Pieptul de pui se lasa o ora in marinata.
Se scoate pieptul de pui din marinata, apoi se prajeste putin in ulei pe ambele parti. Cind este rumenit, se adauga sosul. Totul se mai lasa sa dea in citeva clocote. Cind pieptul de pui este gata, se adauga ardeiul taiat bucatele si bucatelele de ananas.
Aceasta mincare se serveste cu garnitura de orez si castraveciori acri.
|