Orez cu pui şi bambus
Reţetă tradiţională din China
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, ulei, 1 pahar orez, 1 cană apă, 1 cepe, 100 g bambus, 1 morcov, 1 ardei, 100 g mazăre, sare, piper, gogoşari acri.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie. Se căleşte carnea de pui pînă se rumeneşte. Ceapa se taie solzişori, iar morcovul, ardeiul şi bambusul se taie bucăţi, după care se călesc împreună cu carnea şi cu mazărea. Se adaugă apa şi se lasă să se înăbuşe puţin. Între timp, orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, amestecîndu-se din cînd în cînd. După ce este gata, se ia de pe foc şi se amestecă cu puiul şi cu legumele. Se sărează şi se piperează după gust. Se serveşte cu gogoşari acri.
|