Orez cu spanac
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g margarina, 200 g orez cu bobul lung, 500 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, sare, piper macinat, 2 linguri untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 250 g spanac proaspat sau congelat.
Mod de preparare: Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10 minute, amestecand mereu, pana devine auriu.
Se toarna deasupra apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, se gusta de sare si de piper. Se pune la fiert, circa 20 de minute, pe flacara mica, amestecand mereu. Cand e gata, se trage vasul deoparte.
Se incinge untdelemnul, se caleste ceapa 5 minute pe foc mic. Se adauga spanacul (daca e inghetat, se pune direct, daca e proaspat, se spala, se alege si se taie fasii subtiri) si se lasa sa fiarba pe flacara mica, 10-15 minute, cu capac.
Cat sunt inca fierbinti, se amesteca spanacul cu orezul.
|