Orez cu spanac şi brânză telemea
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, 250 g ciuperci, 2 tulpini de ţelină, 750 g spanac, 120 g brânză telemea, 1 lingură unt, zeama de la 1/2 lămâie, 250 g orez (cu bobul lung sau natural), 1/2 l apă, sare, piper, chimen, oregano.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, iar ciupercile şi tulpinile de ţelină se taie felii. Spanacul, spălat bine şi scurs, se taie bucăţi mai mari. Brânza telemea se taie cubuleţe.
Se pune untul să se încingă şi se călesc ceapa, usturoiul, ţelina şi ciupercile. Se toarnă deasupra zeama de lămâie şi se mai lasă 2 min. pe foc.
Se adaugă orezul şi apa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet până ce orezul înghite toată apa, apoi se ia de pe foc. Se încorporează spanacul, se pune capacul şi se lasă puţin să se odihnească.
Se adaugă şi brânza telemea şi se condimentează cu sare, piper, chimen şi oregano.
Se amestecă bine şi se serveşte imediat.
|