Orez cu şuncă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g orez, 400 g şuncă, 200 g mazăre, 1 legătură ceapă verde, 2 căţei de usturoi, 500 g ciuperci, 100 g unt, 300 g roşii, sare, piper, pătrunjel, castraveţi muraţi, varză roşie.
Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii.
Se călesc în puţin unt, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul.
Se amestecă, se prăjeşte cinci minute, apoi se adaugă apă cît să-l acopere cu două degete.
Se condimentează şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. Se adaugă mazărea şi roşiile date pe răzătoare, se completează cu apă dacă este nevoie şi se mai fierbe timp de zece minute.
Se pun şunca tăiată în cubuleţe, pătrunjelul tocat mărunt, se mai fierbe încă zece minute şi se opreşte focul.
Se serveşte cu salată de varză roşie sau castraveţi muraţi.
|