Orez picant cu legume
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 linguri ulei vegetal, 250 g orez cu bobul lung, 2 linguriţe praf de curry, 3/4 l supă de legume (instant), 1 ceapă mică, 2 lămâi, 1 linguriţă muştar, 1/3 linguriţă zahăr, 200 g dovlecei, 100 g ciuperci, 100 g roşii, 1 legătură busuioc (sau pătrunjel), sare, piper.
Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o tigaie adâncă. Se adaugă orezul şi praful de curry şi se călesc rapid, amestecând continuu. Se toarnă supa şi se lasă orezul să fiarbă la foc mic 40-45 de minute. Între timp, se curăţă ceapa, se taie cubuleţe şi se amestecă cu zeama de la lămâi, muştarul şi zahărul. Se încorporează treptat restul de ulei, amestecând bine. Dovleceii se spală şi se taie în rondele subţiri. Ciupercile se curăţă şi se taie în lamele. Orezul uşor răcit se pune într-un vas şi se amestecă cu sosul de ceapă, legumele pregătite, roşiile tăiate felii şi busuiocul tăiat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se serveşte cald sau rece.
|