Orez sârbesc
Reţetă tradiţională din Serbia
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Ceapă, ardei gras, morcovi, mazăre (facultativ), ciuperci (facultativ), roşii la conservă sau 1 lingură bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supă de carne, ulei, sare, piper, mărar, pătrunjel, 1 căţel de usturoi.
Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie. Se prăjesc puţin toate legumele, de preferat în ulei de măsline. Se adaugă şi orezul şi se amestecă cu legumele.
Se acoperă cu apă, se adaugă delikat pentru gust şi se lasă să fiarbă la foc mic. Din când în când, se amestecă şi, dacă trebuie, se adaugă apă până fierb orezul şi legumele. Mâncarea trebuie să fie legată.
Se adaugă roşiile din conservă sau bulionul, mirodeniile, feliuţe subţiri de usturoi.
Se serveşte ca garnitură pentru friptură sau ca mâncare de post.
|