http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă Benedicte
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ouă, 2 chifle mici, 2 fire de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 200 g unt foarte rece, 1 linguriţă zeamă de lămîie.

Mod de preparare: Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Preparaţi sosul: puneţi într-un castron gălbenuşurile împreună cu o lingură de apă rece, aşezaţi castronul pe bain-marie şi bateţi bine pînă ce devin spumoase. Adăugaţi untul rece tăiat cubuleţe puţin cîte puţin, amestecînd fără întrerupere. Încorporaţi zeama de lămîie şi continuaţi să amestecaţi pînă ce sosul devine neted şi consistent. Săraţi şi piperaţi.
Tăiaţi chiflele în două (pe orizontală), prăjiţi-le puţin şi asezaţi pe fiecare jumătate cîte un ou. Presăraţi puţină sare şi piper, turnaţi peste ouă sosul, decoraţi-le cu frunzuliţe de pătrunjel şi serviţi-le imediat.