Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua, 4 felii de somon afumat, 4 felii de paine de secara, 50 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Celelalte 4 oua le fierbeti: cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute. Intre timp, incingeti untul intr-o tigaie mai mare, antiadeziva (daca se poate). Inlaturati coaja de la paine, dati fiecare felie prin ou, in asa fel incat sa se inmoaie bine pe ambele parti, si lasati-le sa se rumeneasca - cate 5 minute pe fiecare fata - in untul incins. Asezati-le apoi pe farfurii incalzite si acoperiti-le cu folie de aluminiu, ca sa stea calde. Tineti ouale fierte sub un jet de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Puneti pe fiecare bucata de paine prajita cate-o felie de somon si cate-o jumatate de ou si serviti-le imediat, inainte sa se raceasca ouale.
|