Ouă în sos de iaurt
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: kg cartofi mici, sare, 1 linguriţă chimen, 500 g iaurt natural, 1 linguriţă muştar, piper, zahăr, 1/2 legătură tarhon, 1/2 legătură pătrunjel, 1/2 legătură mărar, 8 ouă.
Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în apă clocotită cu sare şi chimen, timp de 15-20 de minute. Iaurtul se amestecă bine cu muştarul, piper şi un vârf de cuţit de zahăr. Se adaugă verdeţurile tocate mărunt. Se fierb ouăle tari circa 6 minute. Cartofii răciţi se curăţă de coajă şi se taie în jumătate dacă sunt prea mari. Ouăle se răcesc, se curăţă şi se taie în jumătate.
Se servesc în sosul de iaurt, împreună cu cartofii.
|