http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă în sos de verdeaţă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, 200 g verdeturi amestecate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon), 2 linguri maioneza picanta, 2 pahare iaurt (300 g), 1 pahar frisca nebatuta (smantana), 1 lingura zeama de lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale circa 8 minute, tineti-le sub jetul de apa rece, cojiti-le si lasati-le sa se raceasca.
Spalati verdeata, lasati-o sa se zvante si tocati-o marunt. Amestecati maioneza cu iaurtul, frisca sau smantana si zeama de lamaie, incorporati verdeata tocata si gustati de sare si piper.
Taiati ouale in 4, asezati-le peste sosul de verdeata si serviti-le cu cartofi fierti, peste care presarati putin chimen.