http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute cu pastă de unt
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 7 oua, 1 1/2 lingura patrunjel tocat fin, 75 g unt, 2 linguri pesmet, piper, sare.

Mod de preparare: Se fierb 6 oua tari, in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se acopera cu apa rece. Cind ouale sint reci se taie in jumatate pe lung cu un cutit foarte ascutit. Se scot ouale din coaja cu ajutorul virfului de cutit si se toaca foarte marunt. Se pun intr-un castron si se amesteca bine cu doua linguri de unt usor incalzit, patrunjel, putin piper, sarea necesara, un ou crud si ˝ lingura pesmet. Se umplu cu aceasta compozitie cojile de oua si se presara peste ele putin pesmet, se stropesc cu unt caldut si se dau la cuptor lasind sa se rumeneasca.