http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Ouă umplute cu ton
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 7 oua, 2 conserve mici de ton in apa (sau o cutie mare), 3 linguri de maioneza, 2 linguri de sos cocktail (ketchup cu hrean, boia de ardei iute, un pic de lamaie si usturoi), 1 rosie mica o legatura mica de marar verde.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari (7 minute) si se decojesc. 5 dintre oua se taie in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. La celelalte doua li se taie un capacel si se scoate galbenusul. Se amesteca galbenusurile cu tonul scurs bine, maioneza si sosul de cocktail pana se obtine o pasta consistenta. Se poate pune si o lingura de marar tocat in aceasta umplutura.
Se umple ouale cu aceasta pasta si se orneaza cu frunze de marar verde.
La cele doua oua la care li s-a taiat capacel, li se pune capacel din jumatati de rosie la care i s-a scos miezul, astfel incat sa arate ca niste ciupercute.
Se aranjeaza pe un platou inconjurate de feliute de paine (bagheta).