Ouă umplute delicioase
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru 6 persoane: 9 oua, o lingura de pateu de ficat, 1 triunghi de branza topita, o lingurita de mustar dulce, 150 ml ulei, 150 g smantana, cateva frunze de patrunjel, sare si piper.
Mod de preparare: Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de atent. Din 3 galbenusuri se face maioneza. Restul de galbenusuri se dau prin sita si se amesteca cu branza topita, pateul de ficat, mustarul, o lingurita de smantana, o lingura de maioneza si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust(atentie sa nu se faca o compozitie prea moale). Se face un dressing din smantana si maioneza ramasa care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Pe platoul ce vor fi servite se intinde jumatate din dressing, omogen pe toata suprafata. Albusurile se umplu cu compozitia de mai sus si se aseaza cu partea convexa in sus (cu umplutura in jos) pe platoul acoperit cu dressing, si printre ele si peste ele se varsa jumatatea de dressing ramasa. Se presara cu patrunjelul tocat fin si se dau la rece.
Se servesc imediat ce au fost scoase de la frigider, in cadrul unui aperitiv, de preferat cu crutoane.
|