http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute picante

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenuşuri, 1 lingură de muştar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau şuncă, 2 castraveţi în oţet, sare, piper, cîteva frunze de salată verde.

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit, se curăţă, se taie în două în lat şi se taie puţin şi din capetele rotunjite, astfel ca ouăle să poată sta în picioare ca niste păhărele. Se scoate gălbenuşul şi se împarte în două. Jumătate se trece prin sită şi se amestecă cu o lingură de muştar cu gălbenuşurile crude şi cu puţină sare. Se pune uleiul, turnîndu-l cîte puţin şi amestecînd mereu, pînă ce este sosul gata.
Gălbenuşurile lăsate deoparte se freacă cu bucăţele de carne de pasăre fiartă ori friptă sau şuncă, date prin maşina de tocat. Se adaugă castraveţii, tocaţi foarte mărunt, şi o lingură sau două din sosul pregătit mai înainte. Se pune sare şi piper, după gust. Cu această compoziţie, se umplu ouăle cu vîrf. Se toarnă sosul în farfuris cu care vor fi servite la masă şi deasupra se aşează jumătăţile de ou umplut. Împrejur, se pun foi de salată verde sau aspic tocat.