http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pacheţele cu carne

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g carne tocată, 1 salată verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 kg făină, 1 cană cu lapte, 4 linguri cu pesmet, 1 morcov, 1 ceapă, 4 ouă, 100 ml ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi pătrunjelul tocate mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică si un ou. Acest amestec se sărează şi se piperează dupa gust, apoi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins.

Din făină, lapte şi două ouă se face un aluat de clătite şi se coc foi de grosime potrivită. Se umple fiecare foaie cu două linguri din amestecul de carne, apoi se ridică marginile şi se leagă cu aţă.

Săculeţii astfel obţinuti se tăvălesc printr-un ou bătut cu pesmet, apoi se aşează într-o tavă. Se coc în tavă la foc potrivit până se rumenesc.

Se servesc pe frunze de salată.