Pacheţele de pui cu mozzarella
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 piepti de pui, 200 g mozzarella, 8 fire de salvie, 1 pahar cu vin alb sec, 20 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Puneti, pe rand, pieptii de pui intre 2 folii de plastic si bateti-i cu fundul unei cratite ori cu sucitorul.
Taiati branza in 4 bucati mari si tocati marunt frunzele de salvie.
Tavaliti bucatile de branza prin salvia tocata si asezati-le la mijlocul fileurilor de pui. Sarati, piperati, impaturiti carnea peste branza si fixati pachetelele astfel obtinute cu sfoara subtire de bucatarie.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Puneti pachetelele intr-o forma termorezistenta si stropiti-le cu vin. Presarati peste ele cate-o bucatica de unt, sarati-le, piperati-le si dati-le circa 40 de minute la cuptor.
Stropiti-le din cand in cand cu zeama din tava si serviti-le fierbinti, acoperite cu sos.
Se poate servi cu garnitura de sote de dovlecei sau piure de cartofi.
|