http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pâine umplută provensală
Reţetă tradiţională din Franţa

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roşii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de şuncă sau jambon, 1 crenguţă de cimbru proaspăt, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeii, tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le 5 minute în uleiul incins. Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le rondele subţiri. Tăiaţi roşiile bucăţi, tocaţi cimbrul, usturoiul şi jumătate din frunzele de busuioc şi puneţi-le pe toate în tigaie. Adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Tăiaţi pîinea în două pe orizontală, scoateţi miezul din mijloc, introduceţi umplutura de legume şi acoperiţi-o cu brînză telemea tăiată felii. Presăraţi peste brînză frunzuliţele de busuioc rămase şi şunca tăiată fîşii şi aşezaţi deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliţi pîinea umplută cu folie de aluminiu şi daţi-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsaţi-o să se răcească, tăiaţi-o felii groase şi serviţi-o imediat.