http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1/4 kg brinza de vaca, un ou, coaja rasa de lamiie, 30 g faina, un virf de cutit sare, zahar pudra, vanilie.

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron si se freaca bine cu dosul furculitei, pina cind se omogenizeaza (cca 2 minute).Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu 1-2 linguri de faina; din ea se formeaza un sul gros care, apoi se taie in 12 bucati.Fiecare bucata se ruleaza prin faina, dindu-i forma rotunda si plata de chiftea, cu grosimea de 1 cm.Cind toate sint gata, se infierbinta tigaia goala, 3-4 minute (dar nu direct pe flacara) , la foc mijlociu, si in ea se pun 2 linguri cu untdelemn (30 ml); imediat, se asaza papanasii, unii linga altii, citi incap, neinghesuiti.Se prajesc pe o parte, 1-2 minute, pina se rumenesc, apoi se intorc, cu lama cutitului, pe partea cealalta si se prajesc la fel; daca este nevoie, se pun inca 1-2 linguri cu untdelemn, ca papanasii sa nu se lipeasca de tigaie.Toata operatia dureaza 10-15 minute.Se servesc imediat, pudrati cu zahar si vanilie.