Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g cartofi fierti cu o zi inainte, 4 felii de paine prajita, 4 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 8 oua, sare, piper, o legatura de marar verde.
Sosul: 1 borcan de iaurt, 1 catel de usturoi, 2 linguri smantana, 1 lingurita mustar.
Mod de preparare: Se curata cartofii fierti cu o zi inainte si se taie in cubulete. La fel se procedeaza si cu painea prajita, care se taie in crutoane. Se pun la incins untul si untdelemnul, se adauga cartofii si painea si se lasa sa se rumeneasca frumos.
Separat, se bat bine ouale, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu mararul tocat si se toarna-n tigaie, peste cartofi. Se lasa pe flacara mijlocie sa se coaca frumos. Se serveste cu salata verde si cu sos de iaurt (se amesteca bine iaurtul cu smantana, mustarul si usturoiul ras, se sareaza, se pipereaza).
|