Parfait de cafea cu sos caramel
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g frişcă, 15 g boabe de cafea, 1/2 baton vanilie, 3 gălbenuşuri, 25 g + 1 lingură zahăr, 150 g zmeură.
Mod de preparare: Se amestecă 75 g frişcă împreună cu boabele de cafea şi se încălzesc puţin. După ce s-au răcit, se lasă să se odihnească 3 ore. Se trece apoi frişca împreună cu boabele de cafea prin sită, se adaugă restul de frişcă şi se bate bine până se întăreşte. Se taie batonul de vanilie pe lungime şi se scoate miezul. Se bat gălbenuşurile spumă cu 25 g zahăr şi vanilia; se încorporează apoi în frişcă. Se pun câte 1-2 linguri de cremă în cupe. Separat, se rumeneşte restul de zahăr într-o tigaie smălţuită, până capătă o culoare gălbuie-roşiatică. Se stinge cu 1/2 ceaşcă apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte zahărul. Se toarnă câte 1 lingură din acest sos caramel peste crema din cupe şi se acoperă cu restul de cremă. Se amestecă uşor şi se lasă peste noapte la congelator.
Se serveşte parfait-ul garnisit cu zmeură.
|