http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Îngheţate"

Parfe de banane
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g banane, 2 ouă, 50 ml lapte,150 g zahăr, 30 ml lichior de banane, 500 ml frişcă bătută.

Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul şi laptele la cald pe bain-marie pînă se îngroaşă compoziţia, se ia de pe foc, se adaugă lichiorul şi se amestecă pînă se răceşte. Miezul de banană se pasează printr-o sită inoxidabilă şi se amestecă cu compoziţia de ouă. Frişca bătută (400 ml) se amestecă cu compoziţia de banane şi se toarnă într-o formă de chec cu pereţii drepţi, se nivelează, se acoperă cu o foaie de celofan tăiată la dimensiune şi se ţine la frigider 2-3 ore.
Înainte de servire, este bine să se ţină şi în congelator timp de 1/2 oră. Se scoate din formă, introducînd forma într-un vas cu apă fierbinte 2-3 min. Se răstoarnă pe un platou, se porţionează şi se aşează pe farfurioare. Se decorează cu frişcă bătută cu cornetul zimţat. Se serveşte imediat.
În loc de lichior de banane, se pot folosi 5 ml esenţă de banane şi 25 ml alcool.