http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Pârjoale de peşte în sos de ceapă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg peşte congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceaşcă de ulei, pesmet, boia dulce.

Mod de preparare: Din peştele curăţat de solzi şi de oase şi pe jumătate decongelat, tăiat cubuleţe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare şi piper măcinat se prepară un amestec omo­gen şi se fac pârjoale care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei fier­binte. Se scot separat pe o farfurie.

Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se pun cu două cepe tăiate peştişori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie uşor, se adaugă o cană de apă caldă şi sare şi se aco­peră cratiţa. Se fierbe mân­carea încet, colorată cu o linguriţă de boia dulce de ardei.

Se pun pâr­joalele în sos, se lasă să clocotească 10 mi­n. împreună şi se serveşte totul cald, cu zeamă de lă­mâie stoarsă peste pârjoale, cu pâi­ne proaspătă sau prăjită şi cu vin alb.