Pastă din peşte rasol (II)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau), o ceapa mai mare, 3 linguri de untdelemn, 150 g margarina vegetala, 1/2 lingurita piper macinat, putin enibahar pisat (sau nucsoara rasa fin), sare dupa gust.
Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert rasol (vezi reteta urmatoare) s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin masina de tocat, impreuna cu 1/2 ceapa curatata si taiata marunt. Tot prin masina se trece si cealalta jumatate de ceapa, calita in untdelemn, cu adaos de enibahar, piper si nucsoara. Se incalzeste usor margarina si se baga in tocatura de peste, amestecandu-se bine cu ceapa cruda, ceapa calita si condimentele. Pasta se aseaza pe o farfurie si se garniseste cu felii de lamaie. Se serveste ca aperitiv, cu paine proaspata sau prajita.
|