Paste cu kaizer şi ciuperci
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g paste, 500 g kaizer, 6 roşii, 2 ardei capia, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 300 g ciuperci, 1/2 fir de praz, 2 cuişoare, 1 frunză de dafin, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, 1 ardei iute.
Mod de preparare: Ciupercile se spală, se prăjesc în puţin ulei încins, se scurg şi se lasă la răcit intr-un castron.
Kaizerul se taie în cubuleţe sau în bucăţi mai mari. Se prăjeşte într-o cratiţă fără ulei, se scoate şi se pune într-o strecurătoare. Cepele, usturoiul, ardeii şi prazul se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe răzătoare, frunza de dafin, cuişoarele, sarea şi piperul. Se toarnă o cană de apă şi se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut la jumătate.
Se scot cuişoarele şi frunza de dafin, se pun kaizerul, ciupercile prăjite şi se mai lasă la fiert timp de cinci minute. Se opreşte focul, se presară verdeaţă tocată şi se amestecă.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg de apă şi se servesc cu sosul de roşii şi carne.
În sos, se mai poate adăuga şi un ardei iute, ca să aibă un gust puţin picant.
|