http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Paste cu salată verde
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g macaroane scurte, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 ardei gras verde, 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte), 1/2 salata verde creata, 3 catei de usturoi, 5 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie in doua, iar salata spalata se zvanta si se taie fasii. Se fierb macaroanele "al dente" in apa cu sare. Intre timp, se calesc usturoiul si ardeii, timp de 8 minute, in trei linguri de ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa se inmoaie si ele un minut. Se scurg macaroanele - pastrandu-se putin apa in care au fiert - si se amesteca cu legumele calite, adaugandu-se restul de ulei si apa de fiert.
Se sareaza, se pipereaza si se presara - eventual - cu cascaval sau parmezan ras.