http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pasteta de pasăre

Ingrediente: 1/2 kg carne de pasăre (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn, 200 g unt, o cutie de sardele, 10 măsline, 100 g şuncă, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapă, o linguriţă cu vîrf de muştar, 100 ml vin, 2 linguri rom, sare, condimente de pasteta.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte într-o cratiţă, in untdelemn, 2 min, apoi se adaugă bucăţile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea şi condimentele. Se lasă să se frigă la foc mic, acoperite, sau se introduce cratiţa în cuptor, acoperită, ca să rămînă carnea moale şi suculentă. Dacă este nevoie, se pune puţină apă, avînd grijă ca, la sfîrşit, sosul să fie scăzut. Cînd furculiţa intră cu uşurinţă în carne, înseamnă că aceasta este gata. După ce s-a răcit şi s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin maşina de tocat, împreună cu sardelele şi cu untdelemnul lor. Untul se freacă pînă ce devine moale, apoi se adaugă tocătura, şunca, măslinele, castraveciorii acri, raşi prin răzătoarea cu găuri mici şi scurşi de zeamă şi oul fiert tare - toate tăiate în cuburi mici. Se amestecă bine şi se adaugă muştar şi sare fină, după gust. Pasteta se aranjează pe un platou şi apoi se ţine în frigider ca să se întărească. Cu pasta neîntărită se pot face sandvişuri; se poate folosi şi ca umplutură pentru ruladă.