Pasteta din carne cu sardele
Ingrediente: 500-600 g carne de viţel, amestecată cu carne de porc mai grasă, 100-150 g ceapă, 100 g unt, 30 ml untdelemn, o cutie de sardele, 50 ml vin, o linguriţă rom, cîte un virf de cuţit condimente de pasteta, o linguriţă cu vîrf de sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte într-o cratiţă, în untdelemn, 2 minute, apoi se pune carnea tăiată în bucăţi mai mari, care se amestecă pentru ca să se prăjească la suprafaţă şi se adaugă sarea, condimentele, vinul şi romul. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită, ca să rămînă carnea suculentă sau se introduce cratiţa la cuptor, tot acoperită; din cînd în cînd, se adaugă cîte 2-3 linguri de apă, ca să nu se ardă ceapa. Cînd carnea s-a înmuiat, furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Dupa ce s-a răcit, se trece de trei ori prin maşina de tocat, împreună cu sardelele şi cu tot untdelemnul lor. Untul se freacă pînă cînd se înmoaie, se amestecă cu tocătura şi se sărează după gust.
|