http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II)

Ingrediente: 300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzelă, 200 ml smîntînă groasă dulce, 4 ouă, o ceapă mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o linguriţă cu vîrf sare fină.

Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă sau lapte şi nestoarsă şi cu ceapa călită un minut în tot untul. La tocătură se adaugă gălbenuşurile, smîntîna, condimentele, sarea şi romul sau coniacul. Albuşurile se bat spumă, se amestecă cu compoziţia usor, prin răsturnare, şi apoi se deşartă în forma lungă şi îngustă, bine unsă cu unt solid. Se umple numai 2/3 din formă, ca pasteta să aibă loc să crească. Forma se introduce în cuptorul bine încins, neacoperită, în tavă cu apă fierbinte, dată din timp la cuptor. Se lasă să se coacă circa o oră. Daca pasteta se rumeneşte prea mult, după 30 minute se reduce focul. Cînd este gata, se lasă să se răcească în formă, apoi se trece cu cuţitul pe margini, se acoperă cu platoul de servit şi apoi se răstoarnă.