http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Păstrăvi cu piper verde şi lămâie
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pastravi a cate 250 g fiecare, 1 lamaie mare, 3 linguri capere in otet, 1 lingura de otet, 2 linguri cu piper verde, 75 g unt, sare, piper negru si alb.

Mod de preparare: Striviti piperul verde. Topiti 50 g de unt in tava pe care o veti introduce la cuptor, adaugati otetul, piperul verde pisat, piperul negru, piperul alb si sarea. Omogenizati bine amestecul si tavaliti pastravii prin el. Introduceti tava la cuptor 15 minte, dupa care scoateti tava si adaugati sucul de lamaie, rondele de lamaie taiate in patru, caperele si restul de unt.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur, alaturi de un vin alb sec.