Păstrăvi fierţi cu cartofi noi
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 400 g cartofi noi, 3 linguri de unt, cîteva fire de pătrunjel verde, o lămîie.
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, după care se scot (cu atenţie, ca să nu se rupă) şi se pun pe un platou încălzit.
Se topesc două linguri de unt şi se toarnă, fierbinte, peste peşti. Se aşează alături garnitura de cartofi noi, fierţi, peste care se pune restul de unt frecat cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Peştii şi cartofii se stropesc cu zeamă de lămîie.
|