http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Păstrăvi fierţi în vin, cu sos
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 felii de miez de pâine, 100 ml lapte, 25 g unt, 8 ciuperci, 1 ramură de cimbru, 3 căţei de usturoi, câteva fire de pătrunjel verde.

Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la fiert împreună cu legumele (curăţate, spălate şi tăiate în rondele) şi cu vinul.

Ciupercile se curăţă, se taie în sferturi şi se rumenesc în unt, după care se lasă deoparte. În sosul rămas se adaugă usturoiul tăiat în felii, cimbrul tocat mărunt şi miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors. Se freacă până când se obţine o pastă omogenă, apoi se sub­ţiază cu zeama în care au fiert păstrăvii şi se pasează prin sită.

Se scot păstrăvii din zeama lor, se aşează în farfurie şi se asezonează cu sos.

Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt.