Păstrăvi în aspic
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, zarzavat pentru supă (morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, o ceapă), 1 foaie de dafin, 4 foi de gelatină, 300 g ciuperci.
Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spălaţi) se fierb împreună cu zarzavatul (curăţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi spălate). Se scot apoi peştii pe un platou mai adînc. Se aşează ciupercile împrejurul lor, apoi se strecoară zeama şi se dizolvă în ea foile de gelatină, amestecîndu-se bine. Se toarnă zeama peste păstrăvi şi ciuperci şi se dă platoul la rece, pentru ca să se prindă aspicul.
|