http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Păstrăvi în aspic
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, zarzavat pentru supă (morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, o ceapă), 1 foaie de dafin, 4 foi de gelatină, 300 g ciuperci.

Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spă­laţi) se fierb împreună cu zarzavatul (cu­răţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sfer­turi) şi cu ciupercile (curăţate şi spălate). Se scot apoi peştii pe un platou mai adînc. Se aşează ciupercile îm­prejurul lor, apoi se strecoară zeama şi se dizolvă în ea foile de gelatină, ames­te­cîndu-se bine. Se toarnă zeama pes­te păstrăvi şi ciuperci şi se dă platoul la rece, pentru ca să se prindă aspicul.