Pate din somon afumat
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 125 g somon afumat, 50 g unt la temperatura camerei, 75 g smîntînă, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 lingură zeamă de lamîie.
Mod de preparare: Se curaţă somonul de oase şi piele. Se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu untul moale şi smântâna. Se adaugă zeama de lămâie, mărarul şi pătrunjel tocat şi se amestecă până se încorporează. Dacă doriţi puteţi pune mai multă smântână, până la 150 g.
Se dă la frigider câteva ore. Se serveşte cu pâine prăjită. Se poate decora cu fire de mărar sau pătrunjel.
Dacă doriţi puteţi înlocui smântâna cu smântană pentru frişcă, bătută puţin sau crème fraîche.
|