Pateuri cu carne (II)
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua, un pachetel drojdie, 2 cani lapte (dulce,batut) sau sifon, 1 ceasca ulei, cimbru, 2 lingurite de zahar si faina cat cuprinde sa fie o coca buna.
Umplutura: 4 cepe mari, un morcov mare, 1 kg carne tocata de vita (sau carne slaba de vitel, curcan), vegeta, piper, condimente de pizza.
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa la crescut. Se intinde foaie subtire si se taie patratele. Se calesc 4 cepe mari, un morcov mare, un kg de carne tocata de vita, se pune vegeta si condiment de pizza, piper. Se pune in fiecare patratel cate o lingurita de umplutura, se unesc marginile la jumatate (se face un plic) si se coc in tava unsa cu ulei. Sunt foarte bune cu bere, atat calde, cat si reci. Daca se pune condiment de pizza, se poate intinde foaie rotunda, se lasa la crescut in tava, se pune umplutura pe toata suprafata si se poate servi pizza cu ketchup.
|