Pateuri cu carne de pui
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 piept de pui tocat, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de boia, 1 lingurita de chimen, 2 fire de ceapa verde taiata, 1 rosie taiata cuburi, 2 linguri de masline, sucul de la 1 lamaie, 500 g de foetaj.
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Incingeti 2 linguri de ulei si prajiti carnea, tocata, de la un piept de pui timp de 1 minut. Adaugati 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 lingurita de boia si 1 lingurita de chimen si tineti pe foc inca 3 minute. Adaugati 2 fire de ceapa verde, taiata, 1 rosie, taiata cuburi, 2 linguri de masline, tocate, si sucul de la 1 lamaie si lasati compozitia sa se raceasca.
Intindeti 500 g de foetaj intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati cercuri de 10 cm. Asezati in mijloc cate o lingurita din compozitie si indoiti aluatul pentru a inchide pateul, apasand marginile cu o furculita. Pastrati la rece timp de 15 minute si apoi dati la cuptor alte 10 minute.
Serviti pateurile presarate cu boia.
|