Pateuri cu carne de viţel
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg carne de vitel, 2 cepe, sare, piper, ou.
Aluat frantuzesc: 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, 3 linguri vin alb, 1 1/2 lingura otet sau zeama de lamiie, 3 linguri smintina.
Mod de preparare: Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe margine cu albus sau apa, la mijloc se asaza cite o nuca din carne preparata. Deasupra se asaza al doilea rotund, apasindu-se putin pe margine ca sa lipeasca intre ele. Se ung cu ou si se dau la foc iute. Se servesc fierbinti. Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata felii odata cu carnea de vitel taiata bucati. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Se trece prin masina, dupa ce a fost foarte bine patrunsa carnea, se amesteca apoi cu ou sare si piper.
|