Pateuri hamburgheze
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 900 g aluat de foetaj, 500 g carne de vita tocata, 2 linguri ulei, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri smantana, 1 ou intreg, 1 galbenus, 2 linguri lapte, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde - toate tocate marunt, sare, piper, 1 varf de cutit piper de Cayenne.
Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se dezghete (daca este congelat) si se taie patrate. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga pasta de rosii si condimentele, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza oul intreg, smantana si patrunjelul verde tocat. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pe patratele de aluat se pune cate-o lingura cu umplutura, se ung marginile cu galbenusul amestecat cu lapte, se pliaza si se apasa cu degetele ca sa se lipeasca. Se aseaza pateurile pe o tava unsa, se ung pe deasupra cu galbenus si lapte si se coc aproximativ 25 de minute.
|