Pateuri umplute cu praz şi şuncă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 g praz, 1 lingură ulei, 100 g şuncă de Praga, piper, boia dulce de ardei, 200 g brânză brie sau feta, 240 g foi de aluat, puţină făină, 1 gălbenuş, 1 lingură lapte.
Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se taie în rondele subţiri şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă şunca şi se rumeneşte uşor. Se condimentează cu piper şi boia după gust, apoi se lasă amestecul să se răcească. Brânza se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu compoziţia de praz. Foile de aluat se aşază una peste alta şi se întind pe o planeştă presărată cu făină. Se taie apoi 8 pătrate, în mijlocul cărora se repartizează umplutura de praz şi brânză. Gălbenuşul se bate cu laptele şi se ung marginile pătratelor de aluat, care se împăturează în triunghi; se presează marginile cu o furculiţă. Se ung pateurile cu restul de gălbenuş şi se coc în cuptorul încins la foc mic cca 20 de minute, până se rumenesc frumos.
|