Pătrate cu jeleu de coacăze
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g faina, 100 g zahar, coaja rasa de la o portocala, 1 ou, 150 g unt.
Pentru lipit si ornat: 200 g jeleu acrisor, circa 3 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se tine o ora la rece.
Se imparte in mai multe bucati si se intinde cate-o foaie cu grosimea de 4-5 mm, din care se taie - cu rotita - patrate cu marginile ondulate.
Din jumatate se decupeaza la mijloc patrate mai mici, se aseaza toate pe o tava tapetata cu hartie si se coc 10-12 minute la 170 grade C. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste jeleul, se ung patratele intregi si se lipesc, doua cate doua, cu cele decupate. Se presara cu zahar pudra si se lasa sa se intareasca.
|