Penne Mammarosa
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g penne rigate, 300 ml suc de roşii, 1 ceapă, busuioc proaspăt, 150 g spek (tip de jambon afumat si feliat), 2 linguri smîntînă, 80 g brînză pecorino (de oaie ), ulei de măsline, sare, piper negru.
Mod de preparare: Căliţi ceapa în puţin ulei de măsline, apoi adăugaţi sucul de roşii, busuiocul, sarea, puţin piper negru şi, dacă e cazul, puţin zahăr, pentru a reduce aciditatea roşiilor.
Prăjiţi jambonul tăiat feliuţe subţiri, apoi lăsaţi-l să se scurgă de ulei (se va folosi la final).
Sosul va fi gata în 15 min. În acel moment, e timpul să combinaţi într-o tigaie înaltă şi largă feliuţele de jambon, sosul de roşii, pastele fierte (în apă cu sare, cît scrie pe pungă) şi să puneţi totul la foc viu. Cînd s-a legat compoziţia, se adaugă 2 linguri de smîntînă şi se amestecă repede. Se porţionează în farfurii şi se presară brînză rasă.
|