Penne cu ceapă roşie
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ceapă roşie, 400 g penne (macaroane scurte), sare, 40 g unt, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apa), 1/2 legătură maghiran, 1 legătură pătrunjel verde tocat, 200 g caşcaval ras, 1-2 linguri oţet aromat.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mai întîi în două şi pe urmă felii. Macaroanele se fierb "al dente" în apă cu sare.
Se prăjeşte ceapa circa 5 minute în untul încins, se stinge cu zeama de legume şi se lasă să fiarbă încet, cu capac, încă 5 minute, după care se încorporează oţetul aromat.
Se spală maghiranul, se zvîntă şi se toacă mărunt şi se adaugă împreună cu pătrunjelul tocat la ceapa prăjită. Se scurg macaroanele, se amestecă cu ceapa şi caşcavalul ras, se sărează, se piperează şi se servesc imediat.
Daca vreţi ca macaroanele să aibă crustă, presăraţi caşcavalul ras peste ele (nu-l amestecaţi) şi lăsaţi-le 10 minute la cuptor să se rumenească.
|