http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Penne cu somon afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 somon afumat, o ceapa medie, boia de ardei dupa gust, 6 linguri suc de rosii cu pulpa, 200 ml smintina, patrunjel proaspat maruntit, ulei dublu rafinat de masline, unt (cit o nuca), 1 kg de penne - paste fainoase scurte, taiate drept si gaurite in interior, apa, sare.

Mod de preparare: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt sau tocata la masina; cind e aurita, se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cind somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smintina. Se lasa inca 3 min. la foc mic, dupa care se stinge aragazul. Apoi se adauga patrunjelul si sosul e gata.
Se servesc calde, ca primul fel.