Penne cu sos de dovlecei şi brânză
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 ardei iute, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 600 g dovlecei, 500 g paste Penne, sare, piper, 3 linguri ulei, 1 lingurita cimbru tocat,1 lingurita rozmarin tocat, 500 ml supa, 150 g branza.
Mod de preparare: Se spala ardeiul iute, se curata, se cresteaza pe lung si se curata de seminte. Pulpa se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul; se toaca. Se spala dovleceii, se curata de miez si se taie cuburi. Se fierb pastele cu apa si sare, dupa cum stiti. Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul. Se presara deasupra cimbru si rozmarin si se mai caleste putin. Se adauga cuburile de dovlecei si fasiile de ardei; se sareaza si se pipereaza (daca mai doresti). Se toarna supa si se adauga branza. Se lasa sa fiarba putin sosul. Pastele se trec pe sub jetul de apa rece si se lasa la scurs,apoi se pun pe un platou,iar deasupra sosul rezultat.
Se orneaza cu fire de rozmarin proaspat si se serveste cu putina smantana.
|