Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 vinete, 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), 3 dovlecei mici, 4 rosii, 3 cepe verzi, 1 capatana de usturoi, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, cateva fire de patrunjel, 200 ml ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.
In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Este o reteta provensala.
|