Pere în oţet
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg pere, o lămîie netratată, 600 ml oţet din vin roşu, o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, 2 batoane de scorţişoară, o frunză de dafin, o jumătate de lingură cuişoare, 50 g zahăr.
Mod de preparare: Se spală lămâia, se şterge şi se dă coaja pe răzătoare. Se pune coaja împreună cu celelalte ingrediente, în afară de pere, într-o crăticioară şi se încinge la foc mic, până când s-a topit zahărul. Se curăţă perele, se fierb în zeama de oţet până când se înmoaie. Se aşează perele şi batoanele de scorţişoară. Se lasă zeama să mai fiarbă puţin până când se îngroaşă, apoi se toarnă peste pere. Se închid bine borcanele şi se sterilizează.
|