Pere în vin roşu cu mentă
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pere, 2 pahare vin rosu, 150 g zahar, 2 crengute de menta, 1 creanga de scortisoara, 2 pahare de apa.
Mod de preparare: Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate in picioare pe farfurie. Odata curatate, se pun intr-o craticioara cu vinul rosu, zaharul apa, o ramura de menta si sortisoara. Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte). Se scot perele, se pun intr-un bol si se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pina se mai ingroasa si apoi se pune peste pere.
Se serveste pe farfurie cate o para, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de menta pentru culoare.
Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.
|